Zasto studirati u americi

Postanite deo sportske zajednice u Americi!

Američki univerziteti su jedini koji pružaju mogućnost nastavka sportske i akademske karijere na visokom novou. Dobitak sportske stipendije je presudno za mnoge sportiste budući da školarine na Američkim univerzitetima mogu dostići cenu i do $60,000 godišnje. Kako do stipendije u nekoliko koraka?

Proces do stipendije

Zasto Američki univerziteti nude veliki broj stipendija?

Sport je veliki deo Američke kulture i predstavlja ogledalo mnogih univerziteta zbog čega regrutuju najbolje sportiste ne samo iz Amerike već širom sveta i obezbedjuju sportske stipendije koje pokrivaju školarinu, stan i hranu. Sportisti su na univerzitetima tretirani kao profesionalci sto im pomaze da steknu dobru reputaciju i odskočnu dasku za život nakon diplomiranja. Stipendije mogu biti pune ili parcijalne u zavisnosti od sportskih performansi i akademskih uspeha. 

Basketball women's game

1. Kontaktiraj nas:

Kontaktiranje Play USA Agencije i odrżavanje intervju-a radi boljeg upoznavanja.

2. Upoznavanje:

Intervju se vrši zajedno sa kandidatom i roditeljima radi potpunog dogovora i potpisivanja ugovora.

3. Reklamni Materijal:

- Kreiranje email adrese namenjene za komunikaciju sa trenerima i administrcijom univerziteta. - Kreiranje sportskog Cv-a koji se koristi u komunikaciji sa trenerima. - Prikupljanje rezultata, statistike, i video snimaka sportskih performansi za dalju prezentaciju trenerima.

4. Kontaktiranje Fakulteta:

Koristimo veliki broj izgradjenih konekcija sa univerzitetima i promovišemo sportistu na osnovu njenih/ njegovih sportskih i akademskih dostignuća. Univerziteti su birani na osnovu individualnog izbora kandidata u zavisnosti od żeljenog smera, lokacije univerziteta ili kvaliteta sporta.

5. Obaveze Kandidata:

U obavezi kandidata je da mimo našeg znanja ne komunicira sa drugim agencijama i trenerima kako ne bi došlo do nesporazuma i oteżavajućeg procesa pronalażenja fakulteta.

6. Dokumentacija:

Sa vama smo tokom celog procesa dok ne odete na żeljeni univerzitet, tako da sa vama pripremamo svu neophodnu dokumentaciju potrebnu internacionalnim studentima za odlazak i upisa na fakultet. Takodje sa vama zakazujemo prijemni test neophodan za upis Američkog fakulteta (SAT, TOEFL, ACT), kao i razgovor za vizu u Američkoj Ambasadi.

7. Konsultacije:

Nakon zavrsenog procesa i dobijene vize, odrzavamo konsultacije koje vas detaljnije pripremaju za zivot u Americi, i sa vama delimo nasa licna iskustva, detalje na koje bi trebalo obratiti paznju pre odlaska.

8. Transfer:

U slucaju transfera na drugi univerzitet ili prelaska sa Junior Koledza na čertvorogodisnji univerzitet pruzamo asistenciju i pronalazak univerziteta sa 100% popustom.

Često postavljena pitanja:

NCAA Championship Celebration

Da li mogu izgubiti pravo na stipendiju?

Ne, stipendija vam ne może biti oduzeta ili smanjena na osnovu vaših sportskih performansi tokom sezone. Stipendija vam jedino może biti oduzeta ukoliko se ne poštuju pravila żivota na kampusu ili vaš GPA (prosek ocena) padne ispod 2.0 i niste kvalifikovani (eligible) da takmičite u sledećem semestru. Na univerzitet ne idete samo kao sportista, već i kao student.

Da li je moguće raditi na studentskoj vizi?

Svaki student sme da radi na kampusu od momenta kada stigne na kampus ne više od 20h nedeljno, dok su poslovi van kampusa u svojstvu prakse (CPT) i mogu se započeti tek nakon 9 meseci od početka studija. Ta praksa mora biti odobrena od strane akademskog savetnika nakon popunjavanja CPT aplikacije.

Samostalni troškovi?

Troškovi koje kandidat sam snosi zavise od visine stipendije koju univerzitet moze da ponudi. Troškovi na koje bi većina kandidata trebalo da bude spremna: Avionska karta, Osiguranje, Džeparac i ostali zivotni troškovi.

Gde studenti zive tokom školovanja?

On-Campus: Na kampusu postoje domovi u kojima su smešteni uglavnom svi studenti prve godine radi bržeg i lakšeg upoznavanja. Kada studenti borave u domu takodje se hrane na kampusu u kafeteriji. Off-Campus: Pored kampusa postoji veliki broj privatnih apartmana u kojima studenti biraju da zive sa odabranim cimerima, kako bi imali svoj mir i pristup kuhinji. U zavisnosti od fakulteta, ti apartmani su direktno plaćeni od strane fakulteta ili je studentu na račun uplaćen novac sa kojim sam/a plaća troškove stana i hrane.

Da li agencija asisitra samo državljanima Srbije?

Ne, naša organizacija asistira sportistima širom sveta kako bi im pružila šansu da nastave svoju sportsku i akademsku karijeru u Americi.

"Where talent meets opportunity. Let us be your game-changer!"

Translate »